Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Pitkä lisäkoulutuksemme  (OMT, TtM), työkokemuksemme sekä alan uusimman tutkimustiedon seuraaminen takaavat asiakkaillemme asiantuntevan fysioterapian, joka on myös kustannustehokasta. Usein jo muutaman fysioterapia hoitokerran jälkeen päästään tilanteeseen, josta asiakas voi jatkaa itsenäisesti henkilökohtaisten kotiharjoitteiden avulla omien tavoitteidensa mukaisesti.

Tavallisimpia Tuki - ja liikuntaelin vaivoja ovat erilaiset niska-, selkä-, ylä (olkapää, kyynärpää, ranne) - ja alaraajakivut (lonkka, polvi, nilkka, jalkaterä). Tutkimusten mukaan esim. selkäkivuista suurin osa, n. 85% on luonteeltaan epäspesifejä ja aiheutuvat yleensä nivelten virheellisestä kuormittumisesta. Tutkimustilanteessa pyritään ongelman aiheuttaja saamaan selville erilaisilla testeillä: mitkä mekaaniset tekijät pahentavat tai helpottavat oireita ja miten asiakas voi itse niihin vaikuttaa.

Kivun lievittymiseksi hoidossa voidaan käyttää esim. pehmytkudoskäsittelyitä, hierontaa, nivelten mobilisaatiota, fascia-käsittelyä, akupunktiota, kinesioteippausta, autotraktiota ja aktiivista harjoittelua. Asiakas saa heti muutamia täsmäliikkeitä helpottamaan oireita.