Koulutus ja erikoistuminen

OMT - fysioterapia

Ortopedinen Manuaalinen Terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala (3,5 v erikoistumiskoulutus), joka keskittyy tuki - ja liikuntaelinongelmien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Terapiamuotoina käytetään manuaalisen terapian menetelmiä mm. tarvittaessa manipulaatiota ja ohjattua yksilöllistä harjoittelua. Näillä hoitokeinoilla luodaan kivun helpottuessa edellytykset asiakkaan omalle harjoittelulle ja aktiviteetin tukemiselle.

Kuulumme Suomen Ortopedisen ja Manuaalisen Terapian (SOMTY) yhdistykseen. Yhdistys järjestää jatkuvaa ammatillista lisäkoulutusta yhteistyössä lääkäreiden kanssa.

Terveystieteen Maisteri (TtM)

Fysioterapian opiskelu omana tieteenalana (160 ov) tapahtuu Jyväskylän yliopistossa terveystieteen laitoksella. Terveystieteen maisterin tutkinto antaa hyvät valmiudet toimia asiantuntijana niin käytännön fysioterapiatyössä kuin fysioterapian
kehitys- ja koulutustehtävissä. Fysioterapian tutkimustyö on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti ja antaa suuntaa tämän päivän vaikuttaville fysioterapiakäytännöille.

Lymfaterapia

Meillä lymfaterapiaa antaa Fysioterapeutti Emmi Lemström, joka on kouluttautunut Vodder- lymfaterapeutiksi.

Lymfaterapialla aktivoidaan kehon imusuonijärjestelmää. Tavoitteena on vähentää eri syistä syntynyttä turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa. Tyypillisesti lymfaterapiaa voidaan käyttää esim. rintasyöpäleikkauksen jälkeisen turvotuksen poistoon sekä osana muuta fysioterapiaa.

Manuaalisen hoidon lisäksi hoito voi sisältää kompressiosidontaa ja tukituotteiden hankintaa sekä käytön ohjausta.

Neurologinen fysioterapia

Neurologisen fysioterapian avulla pyritään parantamaan tai ylläpitämään liikunta - ja toimintakykyä sekä tukemaan päivittäisistä toimista selviytymistä. Keinoja ovat aktiivisten liikkeiden ja kehon hallinnan harjoittaminen, nivelten ja hermokudoksen liikkuvuuden lisääminen, liikkumisen ja päivittäisten toimintojen ohjaus sekä omaisten ja avustajien neuvonta. Terapia voidaan toteuttaa myös kotikäynteinä. Terapian puitteissa voi kokeilla myös kuntoutusta tukevaa liikuntaa tai harrastusta.